Categorie├źn
Lening Informatie

Lenen zonder partner

Lenen zonder partner kan een goede optie zijn, als u uw partner niet wilt betrekken bij enige verantwoordelijk of aansprakelijkheid voor de afbetaling van de lening. Mocht er iets gebeuren met u, dan is uw partner niet wettelijk verplicht de lening af te betalen.

Lenen zonder partner is niet altijd mogelijk, waar het wel mogelijk is, kan het een slechte optie zijn. Wanneer u bent gehuwd is een handtekening van uw levenspartner altijd vereist voor het afsluiten van een lening. Individueel lenen is niet mogelijk als u gehuwd bent. Lenen zonder partner kan wel wanneer u samenwonend bent. De lasten worden dan niet gedeeld, maar volledig op u verhaald. Dit brengt wel nadelen met zich mee op de maximale hoogte van uw lening.

De hoogte van de lening wordt onder andere bepaald aan de hand van uw inkomsten, minus de woonlasten. Als u besluit dat de lening alleen op uw naam moet komen te staan, dan worden de volledige woonlasten van uw inkomen afgetrokken. In werkelijkheid deelt u de woonlasten met uw partner, maar dit wordt niet meegenomen in de berekening. Dit resulteert in een lagere maximaal mogelijke lening voor u. Daarom zult u een afweging moeten maken tussen de voor- en nadelen van het lenen zonder partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.