Categorieën
Lening Informatie

Lenen zonder controle

Lenen zonder controle van hoe u in het verleden met geld en rekeningen bent om gegaan en of u schulden heeft, is in Nederland niet mogelijk bij de grotere banken. Alle kredietverstrekkers willen een zekerheid hebben dat ze het geld wel terug gaan krijgen. Zeker bij grotere leningen kunnen er daarom vrij zware eisen worden gesteld. Meestal wordt er ook gekeken of u geregistreerd staat bij het BKR in Tiel. Als u nog betalingen open hebt staan, kan de bank dit hier zien. Lenen zonder controle zit er meestal dus niet in.

Toch is het wel mogelijk om geld te lenen zonder controle. Het gaat hier dan om kleine bedragen, over het algemeen bedragen beneden de €1000,-. Dit zijn de zogenaamde minileningen. Omdat het risico vanwege de hoogte van het bedrag hier relatief laag is, stellen kredietverstrekkers minder eisen voor zo’n lening en wordt er minder streng gecontroleerd hoe uw huidige situatie is. Dit houdt ook in dat er vaak geen informatie wordt opgevraagd over eventuele BKR-registraties.

Daarnaast kunt u altijd aan vrienden of familie vragen of u geld kunt lenen. Zij zullen natuurlijk niet controleren wat voor inkomen u heeft en of u een vast contract heeft, als zij dit niet al weten. Lenen zonder controle van buitenaf is op deze manier dus goed mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.