Lenen zonder

Lenen zonder bank

Lenen zonder bank is tegenwoordig goed mogelijk. Veel particulieren bieden de mogelijkheid aan een lening bij hun af te nemen. Zij worden de kredietverleners genoemd. Het voordeel aan lenen zonder bank is dat u niet wordt onderworpen aan een strenge toetsing van een bank en het BKR. Daarnaast tast een particuliere lening niet uw kredietwaardigheid aan richting banken. Zo is het relatief makkelijk om te lenen zonder bank, bij een particulier. De hoogte van de rente en de vorm van afbetaling wordt samen met de kredietverlener afgesproken. Vaak is er hierbij meer vrijheid dan bij regelingen met banken. Zo kunnen er in sommige gevallen al regelingen worden getroffen met maar 1% rente.

Van particulieren lenen gaat meestal via een tussenpersoon. Meestal zijn dit kredietbeurzen op het internet. Zij kunnen u als kredietzoeker in contact brengen met een particuliere kredietverlener. Deze kredietbeurzen, die opereren via eigen websites, worden steeds professioneler, wat het veiliger en makkelijker maakt om te lenen van paticulieren.

Een nadeel van het lenen zonder bank, is dat in sommige gevallen de betrouwbaarheid nog minder groot is dan bij de grote banken. Zo zijn er wel eens dubieuze kredietverleners die bijzonder hoge kosten in rekening brengen, bijvoorbeeld onder het mom van “afwikkelingskosten”. Wees daarom altijd op uw hoede bij het lenen zonder bank.