Geld lenen zonder rente te betalen | Geld lenen zonder

Geld lenen zonder rente te betalen

De meeste gerenommeerde banken in Nederland bieden geen diensten aan om renteloos geld te lenen. Maar geld lenen zonder rente te betalen mag dan misschien als een droom klinken, het is wel degelijk mogelijk. Het gaat hier meestal over relatief lage bedragen, zogenaamde minileningen. Ook bestaat de islamitische, ook wel halallening. Daarnaast kunt u natuurlijk geld lenen van familie of vrienden zonder rente te betalen. In alle gevallen spreken we van geld lenen zonder rente te betalen. Bij een minilening betaalt u die ook daadwerkelijk niet, bij een islamitische rekening doet u dit strikt genomen niet, maar betaalt u wel extra geld aan de bank, bovenop de terugbetaling van het geleende bedrag zelf.

Bij een islamitische lening koopt de bank de dienst of het product dat u graag wilt hebben, maar geen geld voor hebt. Vervolgens verkoopt de bank voor een meerprijs het product of de dienst aan u door. U betaalt in termijnen. Deze vorm van geld lenen zonder rente te betalen wordt vaak aangeboden door islamitische banken. Volgens de Islam mag er geen rente worden gevraagd, waardoor deze tussenstap in het leven is geroepen.

Een minilening is normaal gesproken een bedrag tot ongeveer €500,-. Deze leningen zijn onder andere via internet aan te vragen bij verschillende instanties. In sommige gevallen kunt u het geld lenen zonder rente te betalen.