Categorieën
Lening Informatie

Geld lenen zonder baan

Geld lenen zonder baan kan vrij lastig zijn, maar is zeker mogelijk. Natuurlijk kunt u altijd vragen of u geld kunt lenen van familie of vrienden. Waarschijnlijk zullen zij geen rente willen vragen. Het is bij enkele banken echter ook mogelijk om geld te lenen zonder baan. Voor de bank bent u een groter risico, omdat u niet over een (stabiel) inkomen beschikt. Daarom zijn de eisen strenger voor geld lenen zonder baan. Er wordt kritisch gekeken naar de stabiliteit van uw leven. Samenwonend of gehuwd zijn kan hierin bijvoorbeeld een groot pluspunt zijn voor de kredietverstrekker.

Kleine leningen kunt u zonder baan nog relatief makkelijk afsluiten. Dit zijn de zogenaamde minileningen: leningen die onder de €1000,- zitten. Normaal gesproken is er geen zware toetsing voor dergelijke bedragen en wordt u ook niet BKR getoetst. Op deze manier is geld lenen zonder baan toch nog mogelijk.

Soms is geld lenen zonder baan ook nog mogelijk als u een onderpand kunt bieden. Dit kan vanalles zijn wat een (grote) waarde heeft. Mocht u niet in staat zijn de lening af te betalen, dan kan de kredietverstrekker dit onderpand gebruiken om alsnog haar geld terug te krijgen.

Bedenk wel altijd dat de lening op een gegeven moment moet worden terugbetaald. Wanneer u geen baan heeft, kan het lastig zijn een groot bedrag terug te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.